Till förätt åt vi räkor med hemgjord aioli och en liten tonfisk"tårta". Aiolin är gjord på majonäs och ungefär hälften créme fraische, cayenpeppar och citron!
Tonfisktårtan är bara gjord på tonfisk på burk, citron, majjo, salt och dill. Kladdat på två utstansade rudlar med vitt bröd!
 
Till det dracks det Prosecco, extra dry Castelforte. 79:- artikelnummer 7720. Mycket gott mousserande! Fruktig men inte så söt!

 
Till huvudrätt gjorde jag röding på vår stekhäll!
Vill först bara slå ett slag för en sån här häll! Man kan göra precis ALLT på den! Imorse var det ägg och bacon, andra dagar soppor, pannkakor idag röding!
Rödingen blev himmelsk! Jag snittade sidorna ca 4-5 snitt och proppade in citron, dill, smör, salt och vitpeppar. Sedan lät jag den steka i ca 10min på varje sida. När fisken började bli klar hällde jag i grädde i hällen och lät det puttra ihop! PERFEKT SÅS!!!! 
Till detta dracks det bellingham-vinet jag skrev om tidigare!
Nästan så man blir tårögd. Fan. 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej