Till förrätt gjorde jag en chevrétoast på cevrén som blev över sen sist! Till det dracks en cava "Sengura Viudas" 79;- artikelnummer 7779
En ganska torr, bärig med väldigt frisk smak. Jag tycker den var väldigt lättdrucken, bra törstsläckare, men på gränsen till att vara lite blaskig. Den ska ha inslag av röda vinbär, smultron, kex och blodgrapefrukt. Absolut värd ett köp men ingen favorit. Ska nog testa den utan något till nästa gång. Jsg tror chevréen tog över en aning.
Till huvudrätt åt vi helgrillad kyckling med färskpotatis! 
 
 
Till huvudrätten drack vi ett rödvin som egentligen är optimalt för lamm och nöt men som fungerade väldigt bra till kyckling också! Jag tycker detta vin gör sig bäst till mat. Utan blir det lite för starkt och sträft. 
Amaltea de Loxarel. 79:- artikelnummer 3169.
Det är en blandning mellan druvorna Cabernet sauvignon och Merlot. Ganska fruktigt med smak av vanilj, choklad, fat, svarta vinbär, körsbär och örter! Värt att prova! Den passar ändå bäst till lamm och nöt!
Och självklart är det ekologiskt! 
 

Kommentera

Publiceras ej