Igår var det mammas födelsedag, grattis mor! :)
Dagen till ära fick hon välja kvällens meny!
Förätt: Bresaola på ruccolabädd
Huvudrätt: Biff rydberg
Efterrätt: Chokladkaka med glass och jordgubbar
Jag klagade inte på matvalet kan jag ju säga.

Min favorit förrätt! Så enkelt. Ruccola, bresaola, vällagrad parmesan, pinjenötter, havssalt och olivolja!

Detta var en taditionell biff rydberg med oxfilé, potatis, lök och en äggula. Till det gjorde jag en jätte lätt pepparrotskräm. Riven pepparrot, créme fraisché, salt, och lite majonäs!
Till det dracks vinet; Xavier från Frankrike Rhonedalen. Nr (2151) 85:-
Ett väldigt kryddigt och mustigt vin med inslag av hallon, björnbär, viol, enebär, lagerblad, och torkade örter. Jag tycker att det är ett vädigt gott matvin men att det är för kryddigt att dricka ensamt, men perfekt till mat!

Till kladdkakan dracks det madeira. Nr (7822) 129:- Har kommit att tycka väldigt bra om madeira. Perfekt till efterätt med den rökiga och mustiga smaken!
Kladdkakan gör du såhär:
Vispa 2 ägg och dl socker pösigt. Blanda i 100 g smält smör.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.
1dl mjöl, 3/4 dl kakao och ca 1 tsk vanljpulver*.
Blanda ner i äggblandningen och ha upp i en rund form smörjd med smör och cocos!
175 grader i c 15 minuter! Men ha koll! de ska vara riktigt kladdig i mitten. Stick ner en tandpetare så fort den är torr i kanterna är den klar! Den stannar när den har fått svalna!
*Vaniljpulver!

Något alla borde ha hemma! Släng era "vaniljsocker" tittar man närmare på vad vaniljsocker eller allra värst VANILLINsocker innehåller är det inte mycket vanilj utan aromer av vanilj och annat onödigt som potatisstärkelse...
Innehållet på VANILJpulvet är detså kortare: 100% bourbon vanilj. punkt.
Detta pulver är bra till mycket! Det behövs väldigt lite och jag använder det i bakning när det ska vara vanlijsocker men också på filmjölken! Mums!
Ikväll blir det kräftor! :)
Kommentera