Idag blev det karré med tärnad färskpotatis, majs och en örtsås! Allt gjort på den underbara stekhällen!
 
Det är lite ovant att laga mat till bara en själv men efter nu snart en vecka börjar jag uppskatta det lite. Tycker det blir extra viktigt att piffa till det och göra det lilla extra, som med smöret till majsen. Där har jag hyvlat smör med en osthyvel och strött över lite flingsalt, en rolig detalj på bordet tycker jag. Lite mysigt att få sitt egen smörfat när man blir bjuder på bröd eller som nu, majs!
 
Såsen;
Mixa en näve basilika, lite gräslök, vitlök, olja, citron och  lite lite vatten. rör sedan ner flingsalt, vitpeppar och créme fraiche!
 
Marinaden till köttet;
(lite tager vad man haver)
Japansk soya, kinesisk soya, båda i små mängder, citron, rosmarin, timjan, sesam olja. 
 
Så härligt nu när man kan plocka både potatis, örter och grönsaker i trädgården! Älskar det! 
 
 

Kommentera

Publiceras ej