Min kollega Josefine har tjatat om hur gott det är med bläckfisksallad nu lite för länge så jag bestämde mig för att göra det ikväll! *MUMS* Det var länge sedan jag åt/ tillagade bläckfisk men nu kommer jag göra det mycket oftare!
Nyttigt, billigt och så gott!

Så här går du till väga för att göra denna fantastika sallad!
Rensa ur bläckfisken (eller be din fiskhandlare att göra det) skär sedan ringar lagom brett. Jag hade två bläckfiskar till 3 sallader.
Blanda i skivade vitlöksklyftor, olivolja, massa citron, salt, peppar, lite persilja och chili. Låt det dra i ca 15 min. Hetta upp olivolja i en stekpanna och låt det bli ordentligt varmt. Stek sedan bläckfisken i ca 15 sek, inte för länge! Smaka hellre av för tidigt!
sen är det bara att göra en vanlig sallad som grund! Jag använde mig utav salladen vi hade på landet alltså ruccola och asiatisk kol. Toppade sedan med rostade pumpakärnor samt solrosfrön. Utöver det är det gurka, tomat, paprika och sockerärter.
Såsen är gjord på mixad persilja, oregano, vitlök, olivolija, sesamolja, salt, peppar och creme fraiche.
Japansk soya är nästan ett måste till denna sallad särskit med den kallrökta laxen jag serverade till!
Bon appetit
Kommentera